Jenni Streiner driver ICA-butiken Trossen tillsammans med sin syster i Trosa. Den har flera gånger blivit utsatt för attacker av nazister. Det har bland annat varit nazister som spridit propaganda i anslutning till butiken, klistermärken har satts upp och hakkors har målats. Jenni har alltid svarat med att kärleksbomba i regnbågsfärger,.

I tisdags befann hon sig i Stockholm, i samband med Klara-K dagen, för att prata om jämställdhet och aktivism. Med sig hade hon 300 papperskassar, märkta med regnbågsfärgerna, som gavs ut som goodiebags.

Jenni säger till QX att den senaste tiden så har det inte varit någon aktivitet från nazisterna. Men i samband med att hon är på större event, som Klara-K dagen, så brukar det få konsekvenser.

– När jag är med på sånt här brukar det komma ett ryck. Senast så var det ju hakkors på fasaden. Jag förväntar mig nästan något när jag kommer tillbaka hem.

Vill utveckla idén med pridekassarna

Kassarna har varit ett valbart alternativ i Jennis butik sedan september i år, och responsen har varit väldigt positiv.

– Kunderna ville veta hur de kunde hjälpa till efter allt som hänt och då kom vi fram till att detta var ett bra sätt, att låta dem bära hem maten i våra pridekassar.

Allt gick väldigt fort när kassarna togs fram och i framtiden önskar Jenni att utveckla idén, både för miljö och vart pengarna ska gå.

– Det skulle kunna vara en tygpåse. Vi har också tänkt att kunden kan välja att betala ett lite högre pris för en pridekasse och så ger vi överskottet till engagemang inom hbtq.