Scott Chen, blev chef över företaget Grindr efter att det köptes upp av ett kinesiskt spelbolag. 26 november så delade han en artikel på sin facebook om Taiwans folkomröstning gällande samkönade äktenskap, detta skrev Into, en webbsida som ägs av Grindr.

Flera började kommentera och diskussioner uppstod. När Chen gav sig in i diskussionen skrev han såhär.

”Det finns personer som tycker att äktenskapet är ett heligt band mellan en man och en kvinna. Jag håller med att det är så, men det är ens egna åsikt. Det finns också de som tycker att syftet med ett äktenskap är att kunna skaffa barn som bär på ens DNA. Men återigen, så är det upp till en själv att tycka så.”

Meddelandet skrevs först på kinesiska men har översatts till engelska. Det har också skärmdumpats. Chen har efter att kommentaren uppmärksammats i Into, tagit bort kommentaren och förklarat sig,

”Anledningen till att jag skrev att äktenskap är något heligt mellan en man och en kvinna är för att det är mina personliga åsikt. Jag är en straight man, gift med en kvinna som jag älskar och vi har två underbara döttrar som jag älskar som är ett resultat av äktenskapet. Det är såhär jag känner för äktenskap. Olika människor har olika tankar om sina äktenskap. Du kan inte förneka det jag känner för ett äktenskap.”

Chen lade senare till.

”Jag är en stor förespråkare för hbtq-rättigheter och har varit det sedan jag var ung. Jag är för samkönade äktenskap och jag är stolt över att få jobba på Grindr.”

Inlägget och hans svar har fått mycket kritik. Så mycket att Grindrs egna publiceringssida väljer att outa chefen inom företaget.

Redaktören för Into och Grindrs innehållsansvarige, Zach Stafford, sa till the Guardian att Chens kommentar inte överensstämmer med appen och företagets värderingar.

”Grindrs företagsmål är att hjälpa hptq-personer få likvärdiga rättigheter som alla andra. Speciellt inom dejting och kärlek. Giftermål är något många strävar efter med hjälp av vår app.”