Aftonbladet var först att skriva om den 28-åriga mannen som dömts för våldtäkt mot en annan man. Offret har berättat för polisen att den dömde 28-åringen ska ha följt efter honom när han stigit av tunnelbanan och sedan sökt kontakt med honom.

– Jag blev paralyserad när mannen tog tag i min hand, drog in mig i en gränd och sa att vi skulle göra ”det” utomhus, berättar den våldtagna mannen i ett förhör till polisen.

Offret blev rädd för att mannen skulle bli våldsam och såg ingen annan utväg. I gränden så våldförde sig mannen på offret, gång på gång. Efter övergreppet tog offret kontakt med en vän för att berätta vad som hänt och efter det berättade han för sin mamma.

– Han såg förstörd och livlös ut på något sätt, berättar mamman i ett förhör.

När mamman fick reda på vad som hänt kontaktade hon polisen och offret fördes till sjukhus för att få sina skador dokumenterade.

”Vi började kyssas och det bara hände”

Den 28-åriga mannen hade varit på julfest med arbetskamrater där han ätit mat, druckit öl och drinkar. Han ska ha känt sig behagligt berusad.

På tunnelbanan ska han fått kontakt med målsägande och de ska ha fortsatt prata efter att de stigit av. Därefter ska de ha börjat kyssas och sen bara ”hände det”, enligt mannen.

Enligt den dömde 28-åringen så var det målsägande som tog initiativet till fortsatt sexuellt umgänge. Men han säger sig bara ha minnen av oralsex och att det inte ska ha rört sig om våld. Hur offret fått skadorna vet han inte.

Dömd till 2 års fängelse

Polisen fann dna på platsen, både från offret och 28-åringen och på övervakningskameror från tunnelbanan syns det hur mannen följer efter offret.

Tio månader efter anmälan kunde mannen gripas och åtalas. Offret har mått mycket dåligt efter händelsen den 2 december 2017. Han har varit sjukskriven, klandrar sig själv för att han inte gjorde mer motstånd och har fått gå i terapi.

På tisdagen föll domen mot 28-åringen. Stockholms tingsrätt slår fast att mannen tvingat till sig sex genom våld. Mannen döms till två års fängelse och 115 000 kronor i skadestånd.

– Vi är inte nöjda med utfallet, säger 28-åringens advokat Peter Nilsson.

Tillsammans med sin klient ska Peter Nilsson diskutera om fallet ska överklagas.