Statyn, som troligen är Göteborgs minsta, invigdes under en marknad på Mariaplan i Göteborg där flera barn och vuxna var på plats, detta rapporterar GP.

Men under tisdagen förstördes den och nu möts göteborgarna istället av en hög betong, i regnbågens färger.

– Statyn är inte lätt att förstöra så de som gjorde det måste ha använt mycket kraft, kanske något verktyg. Det här trodde jag inte skulle hända efter bara fem dagar, säger Kalle Karlsson som är projektledare för byggandet av Göteborgs minsta staty.

Idén kom till när de fick höras om en man i Indien som byggt en staty som var fyra gånger så stor som frihetsgudinnan. Då ville majornaborna göra precis tvärtom.

– Vi ville visa upp det lilla som finns i Majorna och att vi är stolta över det, säger Kalle Karlsson.

”Jätteskönt om vi lyckats skaka till det i homofobvärlden också”

Den lilla statyn symboliserar att Majorna jobbar för att bli en hållbar stadsdel. Så varför den förstörts är svårt att förstå. Man vet fortfarande inte vem eller varför, så om det är riktat mot hbtq-kretsen är det ingen som vet.

– Jag trodde aldrig att den skulle skicka de signalerna. Allt som har regnbågsfärger behöver inte kopplas till hbtq. Detta var en staty som skulle symbolisera en hållbar stadsdel. Men det är jätteskönt om vi lyckats skaka till det i homofobvärlden också, säger Kalle till QX.

Om den ska ersättas eller inte är i nuläget oklart.