Vis söndagens 1:a majdemonstrationer i Stockholm går traditionsenligt Homosexuella socialister med i Vänstern demonstration med samling på Medborgarplatsen. Man går med ner till Kungsträdgården där öppet lesbiska riksdagsledamoten Josefin Brink (v) är huvudtalare.
HBT-socialdemokraternas stockholmsavdelning går med i egen avdelning och möjligen med egen paradvagn. Man samlas i Humlegården – håll utkik efter regnbågsflaggorna.
HBT-socialdemokraternas lokalavdelning i Göteborg deltar med regnbågsflagga i fanborgen.
– Och medlemmar och sympatisörer kommer att samlas kring vår regnbågsfana och årets förstamaj-paroll Jämlikhet och Utveckling längre bak i första avdelningen bland partiföreningarna, berättar föreningens ordförande Olof Svensson. Samling på Olof Palmes plats och avslutning med tal av Leif Pagrotskypå Götaplatsen.
Från Öresund, Östergötland och Sörmland säger lokalavdelningarna inom HBT-socialdemokraterna att man inte går som egen sektion.
– Men det kan vara nåt för nästa år att försöka få varje arbetarkommun att ha en HBT-sektion. Tål att funderas på, säger Robert Skoglund från Hbts-Sörmland till QX.

Stockholm




Göteborg