Polis i Cypern har delat ut en order om arrestering mot två män i ett samkönat äktenskap. De misstänks för att ha adopterat ett barn olagligt. Barnet ska ha tagits till Cypern av en Filippinsk kvinna. Männen ska ha flytt från Turkiet med barnet och deras nuvarande position är okänd, detta rapporterar Cyprus Mail.

Ärendet är en så kallad ”Interpol Red Notice”, vilket är den högsta graden av internationellt alarm. Enligt källor kommer en av männen från Cypern och den andra från Turkiet.

Det var i förra veckan som en 47-årig kvinna från Filippinerna blev häktad efter att polisen fått tips om att hon tagit med sig ett barn till Cypern som hon skulle ge till två män. Först sa hon att barnet var hennes, men det visade sig senare att hon inte var biologisk mamma till barnet. Hon hålls i nuläget kvar hos polisen i Cypern.

Polisen utreder om männen har köpt barnet eller inte. Enligt Cyprus Mail Online har det kommit fram att paret betalat 250 euro, motsvarande ca 2500 kronor, månadsvis till kvinnan. Enligt vittnen ska en av männen under en tid låtsats vara förälder tillsammans med den Filippinska kvinnan.