”Till slut kommer vi att fånga dig och vi kommer att bränna dig levande.”

Så står det i ett meddelande som 26-åriga Ahmed Karam har mottagit. Det är vad som väntar när han blir utvisad till Jordanien då han valt att leva som öppet homosexuell i Sverige, deltagit i Pride och synts på flera foton där han på ett eller han sätt bär regnbågsfärger. Trots hoten väljer Migrationsverket att utvisa honom.

Han har sökt asyl i Sverige, fått avslag, överklagat och återigen fått avslag. Nu väntar utvisning. Uppmärksamhet i media är hans hopp om räddning.

– Jag kommer bli dödad om jag blir skickad till Jordanien. Det är inte rätt, alla tror att Jordanien är så bra för kungen kommer och samtalar med EU om hur bra han jobbar med mänskliga rättigheter. Det är en lögn, säger han till QX.

Ahmed Karam sitter i skrivande stund i förvaret i Kållered. Hans pojkvän, Christopher kommer och besöker honom så ofta han kan. De har varit ett par i två år och fem månader.

– Det känns skit. Han borde inte utvisas. Han borde få stanna här och bo ihop med mig. Jag förstår ingenting, han har blivit mordhotad och ändå blir han utvisad, säger Christopher.

Mottagit flera grova hot

Ahmed Karam har översatt hoten, såhär skriver Ahmed till personen:

”Detta är min personliga frihet. Varför ljuger den jordanska regimen till det internationella samfundet och säger att det finns frihet och skydd för homosexuella och HBTQ. Vi har inga slags rättigheter i Jordanien och vi är förtryckta.”

Detta fick han som svar:

”Jag struntar i dig. Jag kommer tortera dig när du återvänder till Jordanien. Jag ska köra upp en flaska i din röv. Efter jag har gjort det på dig ska jag göra samma sak på din mamma.”

”Vi kommer vänta på dig, hur länge du än försöker rymma. Till slut kommer vi fånga dig och vi kommer bränna dig levande. Du borde dö genom att brännas till döds med en flaska uppkörd i röven tills du bara är aska. Det är bättre att du gör självmord eftersom du kommer önska att du dör när vi torterar dig.

Vi kommer publicera dina bilder och videor så att alla vet vem du är. Vi kommer tortera dig så alla får veta vad som händer med dem som bryter mot Allahs religon… Du undrar vem jag är och hur du känner mig?

Jag är den som kommer döda dig.”

– Min pappa och min bror har också hotat att de kommer döda mig om jag återvänder, säger Ahmed.

Inte mycket som går att göra nu

Stig-Åke Petersson är Ahmeds juridiska ombud och lika förvånad som honom över beslutet.

– Han har fått tre avslag och då går det inte göra så mycket mer. Migrationsverket verkar inte tro på honom, trots att han blivit mordhotad. Men det är det som är problemet, det räknas inte som ”bevis”. De kan tycka fritt.

Såhär står det på UDs hemsida.

Jordanien – avrådan
Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till gränsområdet till Syrien och Irak, upp till ett avstånd av 10 km från gränsen. Avrådan gäller inte staden Um Qais och huvudvägarna till och från Um Qais.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 13 oktober 2014. Avrådan gäller tills vidare.”