För ungefär en månad sedan blev Jussie Smollett attackerad av två män som ska ha kastat blekmedel på honom, lagt en snara runt hans hals och skrikit homofobiska slagord.

Nu har Jussie Smollett arresterats då han ska ha betalat männen 3500 dollar, motsvarande 32 000 kr, för att genomföra överfallet. Efter attacken blev de två männen gripna och efter 48 h erkände de att de tagit emot pengar för att utföra attacken. De ska tillsammans ha planerat hur allt skulle gå till.

Skådespelaren greps under torsdagen för att ha fyllt i en polisrapport med falska grunder. I nuläget går Smollett fri, men är under bevakning. 13 mars hålls rättegången. Han ska ha velat bli attackerad i hopp om att det skulle gynnas hans karriär.

Har bett om ursäkt

Skådespelaren har bett om ursäkt under ett möte med sina kollegor. På mötet hade kollegorna trott att han skulle förklara vad som hänt och erkänna, men enligt en källa till CNN, så höll sig Jussie Smollett till samma uttalande som hans advokat skrivit. Han skyllde på på rättsystemet och media.

Smollett har en paus från inspelningarna av ”Empire” tills situationen lugnat ner sig, säger 20th Century Fox Television och Fox Entertainment till CNN.

Polisen i Chicago har gjort ett uttalande om skådespelarens arrestering.