Hon har, som många andra, fått avslag tre gånger på sin asylansökan. Migrationsverket tror inte på att hon är lesbisk.

I domen från Migrationsdomstolen står det:

”Sammantaget anser migrationsdomstolen att A(Carolyn) inte har gjort sannolikt att hon är homosexuell eller att hon i hemlandet har tillskrivits en sådan läggning. Hon har därmed inte heller gjort sannolikt att hon till följd av sin sexuella läggning riskerar skyddsgrundande behandling.”

– Migrationsverket vill deportera mig, men jag är homosexuell och rädd för att åka tillbaka till Kenya. De har sagt att de inte tror på mig och jag förstår inte varför, säger Carolyn till QX.

”På så sätt kan hon skapa en egen hotbild mot sig själv. Det är väldigt riskfyllt, men hon är desperat”

Carolyn kom till Sverige i januari 2016. Sedan dess har hon arbetat och försökt att få uppehållstillstånd. Hon tycker att hennes situation i Sverige är bra, mycket bättre än i Kenya. Nu är hon på förvaret i Märsta. Hon är märkbart upprörd i telefonen och bryter ihop när vi pratar.

– I Kenya dömmer alla mig, pratar bakom min rygg om mig och är elaka. Jag har blivit slagen och misshandlad. I Sverige är det inte så.

Vill frivilligt skapa en hotbild mot sig

Stig-Åke Petersson är hennes juridiska ombud och säger att sista utvägen efter tre avslag är att få uppmärksamhet i media.

– Det går inte att argumentera emot. Migrationsverket tror inte på henne. Enligt dem har hon inte lyckats svara på frågorna på ”rätt sätt” problematiken är att det inte finns något rätt sätt.

Vad kan hon göra för att få stanna kvar?
– En artikel i QX kanske. Om man manifesterar i media kan det resultera i att människor i Kenya ser det. På så sätt kan hon skapa en egen hotbild mot sig själv. Det är väldigt riskfyllt, men hon är desperat.