Det var i januari som Pete Buttigieg meddelade att han ska ställa upp i presidentvalet 2020. Han har nu passerat 65 000 donatorer, vilket innebär att han inte bara är den yngsta kandidaten från demokraterna någonsin, utan även den första som är öppet homosexuell, detta rapporterar CNN.

Ironiskt nog kommer Buttigieg från en av de mest konservativa delstaterna i USA, Indiana. Därifrån kommer även Mike Pence, som tidigare var statens guvernör och numera vicepresident. Pence har dock valt att följa delstatens konservativa bana.

Svårt, men inte omöjligt

Det skulle vara högst otroligt om Pete Buttigieg gick och blev president, men inte omöjligt. Han är inte särskilt känd utanför Indiana och han ger sig in i en kamp där betydligt fler och mer erfarna kandidater vill ha samma position.

Däremot ska det inte underskattas att en gift homosexuell man väljer att påbörja en mycket seriös kampanj för att bli landets nästa president. För bara tio år sedan var samkönade äktenskap lagligt i endast två delstater. Inte förrän 2016 blev det lagligt för samkönade att gifta sig i hela USA.