Skådespelaren George Clooney uppmanar till en bojkott av de nio hotell som ägs av sultanen av Brunei. Anledningen är den nya lag som ska börja gälla om en vecka då man bland annat inför dödsstraff i form av stening på homosexualla.

Clooney har publicerat ett öppet brev på nätet där han ber konsumenterna att inte göra affärer med dessa nio hotell som ägs av landets härskare, sultan Hassanal Bolkiah. Dessa nio hotell innefattar bland annat det berömda Beverly Hills Hotel, samt Hotel Bel-Air.

Clooney skriver:
”Låt oss vara tydliga, varje gång vi bor på, äter middag eller har ett möte på något av dessa nio hotell så lägger vi pengar direkt i fickorna på män som väljer att stena och piska ihjäl sina egna medborgare för att de är homosexuella eller anklagas för otrohet. Brunei är en monarki och troligtvis kommer en bojkott inte kunna ändra dessa lagar. Men ska vi verkligen hjälpa till att betala för dessa kränkningar av dessa mänskliga rättigheter?
Ska vi verkligen hjälpa till att finansiera mord på oskyldiga medborgare? Jag har lärt mig under många år att man inte kan göra så mycket åt dessa mordiska regimer, men man kan däremot påverka och sätta fokus på bankerna, finansiärerna och de institutioner som gör affärer med dessa regimer men som väljer att titta åt ett annat håll.”

De nio hotellen är:

The Dorchester, London
45 Park Lane, London
Coworth Park, England
The Beverly Hills Hotel, Beverly Hills
Hotel Bel-Air, Los Angeles
Le Meurice, Paris
Hotel Plaza Athenee, Paris
Hotel Eden, Rom
Hotel Principe di Savoia, Milano