Kvinnan heter Julia och blev attackerad i Paris under en demonstration. Demonstranterna var där för att demonstrera mot Algeriets president, som resignerade några dagar senare. Attacken filmades och har nu spridits över hela världen.

Videon har fått många i Frankrike och världen att larma om hur mycket transfobi det finns i landet, även om polisernas snabba ingripande har hyllats. Julia som är 31-år gammal, blev offer för trakasserier och fysisk misshandel av män som deltog i demonstrationen. Till New York Times säger hon att hon bara skulle gå till tunnelbanan, men tre män blockerade hennes väg.

– En av männen tittade på mig och sa ”du är en man”. Han lät mig inte passera.

En av männen slog henne flera gånger medan en annan försökte sparka henne. Polisen ingrep kort därefter och avbröt attacken. Julia berättar att hon ofta får oanständiga kommentarer från män, men att detta var första gången hon blev fysiskt misshandlad.

– Förövarna är bara ignoranta människor, som inte förstår vår situation.

Klippet delades på Twitter av en användare som heter SOS homophobie, i skrivande stund har det visats över 2 miljoner gånger.

Videon retweetades av Marlène Schiappa, Frankrikes jämställdhetsminister. Hon skrev att attacken var ”tydligt homofobisk” och efterlyste männen så att de kunde identifieras och bli dömda.

Hittills har bara en person gripits, men han släpptes kort efter.

Trans-aktivisten Giovanna Rincon menar att trots uppståndelsen och att många agerat, så är det fortfarande väldigt många transpersoner som råkar illa ut på grund av fördomar.

– Transfobi är en del av vårt dagliga liv. Det är rotat såpass djupt att vi framställs som sjuka.