– Vi kommer att demonstrera på grund av de antisemitiska, homofobiska och islamofobiska uttalanden Steven Anderson gör, och på grund av hans hat mot muslimer och judar, och för att han är emot kvinnors- och HBTQ-personers rättigheter, säger Sara Aus, grundare av Pridepodden och initiativtagare till demonstrationen.

Demonstrationen kommer ske lördagen 27 april från 14:30 på Sergels Torg. Flera talare kommer vara på plats, bland annat Hodan Jamac, poet, och Soha Osman, grundare av plattformen Ung & Trygg.

Utöver Sara Aus och medarrangörer väntas många andra sympatisörer, och måltavlor för predikantens hat, vara på plats. Tillsammans med alla som skrivit under namninsamlingen hoppas de genom demonstrationen kunna uppmärksamma regeringen i frågan och kräver att regeringen nekar Steven Anderson inresetillstånd till Sverige.

– Om Storbritannien, Kanada, Sydafrika, Jamaica och Botswana har nekat Steven Anderson inträde, eller kastat ut honom, så kan vi också göra det. Men frågan är nu om Sverige nekar honom inträde eller kastar ut honom, eller i värsta fall – förhåller sig passivt, och låter honom resa in, genomföra sin plan, och sedan resa hem igen – vad säger det då om Sverige och de som är vid makten?