Hela 16 städer finns noterade i QX Pridekalender under maj vilket gör det till den månad med allra flest Pridefiranden.

VÄXJÖ 6-12 maj

Växjö Pride är först ut med temat ”Det här är för oss” och ett program som heter duga. Loui Sand kommer och inviger veckan. Stort med tanke på att Loui tidigare i år valde att berätta om en avslutad handbollskarriär på grund av diagnosen könsdysfori.
Avslutar festivalen gör ingen mindre än Peg Parnevik.
Varje år utser Växjö Pride några som ska bära hedersflaggan längst fram i Prideparaden och den här gången blev det stolta närstående.
– Det har varit viktigt för oss att hedersuppdraget går till de människor som står oss närmast, säger Suzana Moćević, ordförande i Växjö Pride.

Missa heller inte deras officiella Pridelåt som gjorts av Mattias Skantze, en student på Linnéuniversitetet. Han kom ut som 16-åring och har sedan dess varit en stor del av Växjös hbtq-community. Låten kommer släppas på Spotify på måndagen

Malin Björk (V), EU-parlamentariker kommer och snackar hbtq-frågor. Tobias Karlsson föreläser om hur viktigt det är att idrotten är inkluderande och välkomnar alla. Drugan Vlada Vitrovas viger dig och din själsfrände på plats, därefter blir det fest, dans, mingel, bukettkastning och pussar.

BÅSTAD 9-12 maj