De grova kränkningarna skedde i Tranemo under stadens Pridefriande någon gång mellan 18-26 maj. Någon hängde upp en människoliknande docka i ett träd med en Prideflagga i handen, en snara runt halsen och en skylt där det stod ”Pedofil” på.

I ett inlägg på Facebook som delats över 1300 gånger skriver Charlie Bergström, att hen gärna skulle vilja komma i kontakt med de som gjort detta så att de kan få träffa hen, hens partner och deras barn.

”Kom gärna hem till min familj på middag och träffa min 2,5-åring. Titta henne djupt i ögonen, kanske den oskyldigaste och klokaste blick ni någonsin har sett. Titta henne djupt i ögonen och inse att det är hennes älskade föräldrar, hennes största trygghet i världen som ni porträtterar hängandes från ett träd med en snara runt halsen.”, skriver Charlie i inlägget.

I samband hängdes det också upp en Prideflagga där det stod ”Krossa homolobbyn”. I kommentarsfältet till inlägget har hundratals människor slutit upp och visat sitt stöd för Charlie. I början uppmanar hen alla som läser det att dela inlägget.
Hen skriver i inlägget att hen valt att göra inlägget offentligt, trots risken för hat och hot, något Charlie upplevt när hen skrivit om liknande saker tidigare.

Jag ber er att DELA denna text! Jag vill gärna nå de personer som under Tranemo Pride tillverkade denna docka i mänsklig…

Publicerat av Charlie Bergström Lördag 1 juni 2019

West Pride har delat inlägget

Inför West Pride har organisationen valt att dela inlägget på deras egna Facebooksida som också fått stor spridning. De uppmanar politiker och beslutsfattare runt om i landet att se till att öka kunskapen i skolor och i samhället.

West Pride menar att politiker i Tranemo och hela Västra Götaland måste reagera och stoppa det öppna hatet som finns.

”Det är er skyldighet att garantera oss alla en vardag fri från kränkningar, hot och våld.”, skriver de i inlägget.

QX har försökt att nå kommunalrådet i Tranemo för en kommentar.