Nu är West Pride officiellt igång! Fem dagar av folkfest med Pride Park, Pride House och massa andra roliga programpunkter runt om i Göteborg! QX kommer vara på plats på lördagen för den stora grejen, Paraden, men tills dess listar vi tio saker ni inte får missa under West Pride!

Under VARJE kväll kommer dessutom Bee Bar och The Concept hålla i de officiella efterfesterna så för alla partysugna vet ni vart ni ska bege er! Bee Bar kör i sina lokaler och The Concept håller till i Kungsportshuset, Östra larmgatan 18.

1. INVIGNINGEN

Det uppenbara såklart men ni får inte missa invigningen kl 18 i Pride Park som i år håller till i Bältespännarparken. Massa uppträdanden, shower och event. Sebastian Walldén fortsätter sin Pride-turné och idag uppträder han i hemstaden, det vill man ju garanterat inte missa. Boris Jelic, Tami T och Moxy DJ är på plats för feststämningens skull! Allt håller på till ca kl 23.

2. DROP-IN-VIGSLAR

Varje dag fram till lördag finns det möjlighet att spontangifta sig inne i Pride Park. Så har du och din partner någonsin gått i tankarna men inte riktigt vågat är det ett klockrent tillfälle nu. Jag har aldrig sett en drop-in-vigsel men jag kommer garanterat packa ner en påse ris för att ha tills på lördag!

3. MEET AND GREET MED SEBASTIAN

Varför inte passa på att gå och träffa Sebastian Walldén efter att han uppträtt. Mellan kl 20-21 står han i West Prides Ung tält och hälsar och har gött snack med alla som vill!

4. MINGEL FÖR UNGA HBTQ-PERSONER

På torsdagen är det ett stort mingel med mötesplatser för unga hbtq-personer där jag tror att det finns jättebra möjligheter att träffa andra som kan vara i samma situation som en själv.
Varför inte snacka ”komma ut”-historier med andra som varit med om samma sak, vilket kön man definierar sig som eller vilket pronomen man har och hur man kom fram till det? Minglet är från kl 18-21 på torsdagen i West Pride Ung Tältet.

5. RUNDVANDRING GENOM GÖTEBORGS HTQ-HISTORIA

Lite jäkla kulturell under Pride får du allt vara faktiskt. Även om jag absolut tycker att Pride ska vara fest, glädje och kärlek behöver vi ibland påminnas om vad det var som tog oss hit. Än viktigare idag när det är 50 år sedan Stonewallupproret.
Därför tycker jag en pridevandring genom Göteborg passar alldeles ypperligt. Samling sker på torsdagen vid Järntorget kl 12:30 och den håller på i ca en timme. Sen kan du med gott samvete dricka cava på en uteservering!

6. KARAOKEFEST PÅ SING SING

Hur kan man inte ÄLSKA karaoke? Tänk att få dra av Carolas ”På egna ben” inför en publik man inte känner men heller inte bryr sig om vad de tycker för allt man vill är att leva livet? En ultimat kväll tycker jag. Från kl 19-00 kan du sjunga dig hes på Sing Sing i Göteborg under både torsdagen och fredagen!

7. FREDAGSHÄNG PÅ BEE BAR

Varför inte stämpla ut lite tidigare på fredagen och dra till Bee Bar på AW? Du kommer behöva vara där tidigt för att få plats, då det bara är drop-in som gäller både fredag och lördag. Senare på kvällen kommer Andreas Lundstedt och DJar vilket alltid brukar vara en succé! Njut på deras utbyggda uteservering och dansa dig svettig när festen drar igång.

8. HELA LÖRDAGEN

Vart sjutton ska jag börja? På lördagen är det dags för den storslagna Prideparaden. Kl 15:30 är det samling för privatpersoner och kl 16 går paraden iväg från Götaplatsen. Vill du ha hjälp med att fixa till dig innan bör du besöka programpunkterna ”Pimpa din paradoutfit” och ”Pimp your face” i West Prides Ungas Tält från kl 12 och framåt. Det kan ALDRIG bli för lite glitter under Pride!

I Pride Park på lördagen går stjärnskottet Rhys på scenen kl 19:30 och river garanterat av sina poppiga hits ”Too Good To Be True” och ”Last Dance” innan scenen tas över av Joy. Rapparen greppade Sverige med låten ”Kattliv” och är känd för sina extravaganta scenshower och till Pride har hon lovat att visa publiken en ny skepnad. Yay för Joy!

När kvällen närmar sig har du två väldigt svåra val skulle jag säga. På Clarion Post Hotel från kl 22 spelar Leo B i deras Bon Bon bar och alla vet ju att det är en given succé, det är dessutom gratis.
Utmanaren är Gunn Lundemo och The Concept i Kungsportshuset vilket börjar kl 20.
Oavsett vad ni väljer tror jag att ni kommer få en klockren kväll!

Se programpunkter i QX GayMap

Hela festivalprogrammet hittar ni på West Prides hemsida!