Efter ett turbulent 2018 är Malmö Pride tillbaka med besked. Nu kavlar festivalen upp ärmarna och ser fram emot ett partnerskap med Copenhagen Pride under World Pride 2021.

– Akterna håller toppklass och andas Pride, det är jätteviktigt med ett brett program där det finns något för alla, säger Gudrun Hauksdottir, projektledare för Malmö Pride.

Gudrun berättar att Malmö Pride jobbat med att bredda festivalen, ge mer för alla. Ett heltäckande program som innehåller allt som HBTQ+-personer gillar. Precis som tidigare är det fritt inträde i Pride Park i Folkets Park.

 Pride ska vara öppet, ett område för alla. Och våra besökare ska känna sig trygga, säkerheten tas på stort allvar. Vi inom HBTQ+rörelsen ska kunna vara här och koppla av och ha kul.

På QX.se har man i ett antal artiklar kunnat läsa om intern problematik inom Malmö Prides styrelse där tidigare ordförande för Malmö Pride misskött sina uppgifter och brustit i förtroende mot både Malmö stad, föreningen och styrelsen. Men i och med dennes avgång kan festivalledningen med nye ordföranden Anders Söderberg i spetsen, nu jobba enat och framåt.

 Någon har förstört mycket för hela rörelsen genom sitt agerande. För mig är det otroligt märkligt att inte förstå vad man har gjort. Jag ska göra Malmö Pride så bra att folk får upp hoppet igen. Vi är på väg på World Pride och det här kommer vara det bästa Malmö Pride någonsin. Man kan inte sparka ner oss, avslutar Gudrun Hauksdottir.

Pride House!

Torsdag och fredag betyder Pride House på Scandic Triangeln (Triangeln 2). QX har kollat närmare på programmet och här är favoriterna:

Från flata till bög (tors, 16.00)

En transmans story om hur sexualitet ändrats i transition, m. Pascal.

A personal tale (tors, 17.30)

Elias Sadaq om sin kamp med familj, religion, sexualitet och identitet.

Jesper Petersson, vänster, och Tobias Ström är initiativtagarna bakom "Regnbågsblod".

Regnbågsblod är också värdefullt! (tors, 17.30)

I Sverige avvisas gaymän från blodcentraler. Tobias Ström och Jesper Petersson berättar om initiativet #regnbågsblod

Svan Sessions (tors, 20.00)

Moa Svan & Sabina Wärme i stand-up med flathumor, musik och gäster.

Nu äre bra med dig (fred, 17.30)

Feministisk och antirasistisk queerpodd med Maya Mbog Rosén och QX-galanominerade Pontus Skattberg

RainbowMuslims (fre 17.30)

Få reda på mer om regnbågsmuslimernas verksamhet i Malmö.

The ultimate drag make up tutorial (fre, 19.00)

Lär dig knep för att göra dragsuccé! Med Malmös queen Robin Werner och Albin Ganovic.

Pride Park!

Pride Park är precis som tidigare i Folkets Park (Amiralsgatan 35). Här är fredagen och lördagens program!

FREDAGEN: kommer brittiska electro-akten Planningtorock med icke-binära Jam Rostron i spetsen att inta stora scenen. Det gör också electrosynthiga Tami T och så blir det schlagerkväll med Lena Frisk & The Mona Lisas som gästas av Loulou Lamotte, Miriam Aïda, Linnéa Samia Khalil och Nic Schröder. De framför egna tolkningar av klassiska schlagerhits. Plussa också in tösapågarna Swedish Drag Maffia, AKA Campari Camping som intar scenen i Pride Park.

Duon Lash

LÖRDAGEN: efter paraden, blir det allsång med Rickard Söderberg, underhållaren Lindy Larsson uppträder med sitt band Lindy & Bon Bon Band, och så kommer Silvana Iman-upptäckta rapduon Lash med syskonen Sabina och Anfa Lashari.
Lägg därtill Moto Boy med band som för första gången sjunger på svenska, och så intar DJ Gunn och Jasmine Kara scenen.  It´s Raining Men-ikonerna The Weather Girls uppträder också under lördagskvällen. Räkna med galen allsång när de ikoniska amerikanskorna ställer sig på scenen.

Nytt för i år är Barnens Pride i Folkets Park med hoppborg, bio, rullskridskodisco och mini-parad. På biograf Panora intill parken visas prisbelönta italienska ungdomsfilmen Zen in the Ice Rift med fri entré.

Paraden!

Bild från Malmö Prideparad 2018.

Paraden går av stapeln från Stortorget lördag 20 juli kl 13.00. Kom som du är, kom queer, kom fler, kom alla, för nu ska vi regnbågsgudarna åkalla!

Festen!

Slutfesten, Stora Pridefesten, på Moriskan produceras av Joe (Red Shoe Bar/Wonk/X) ihop med Malmö Pride.

Jujubee (RuPauls Dragr Race) uppträder och värd är Albin Ganovic.

Det blir hela tre dansgolv:

Main/Pop/Hitsfloor med Bebulah Leigh (Queer, Gbg)/Viola Spiderleg (Wonk), X/Technofloor med Nicolas K (Oskrivet)/Don Woezik (Malmö Rave), resident-dj:s på klubben X som öppnar till hösten, och RnB-floor med Moriskans nya klubb Queerly som gästar.

Lördagen den 20 juli, 23-04. förköp 150kr/I dörren 200kr