Två hanpingviner på San Francisco Zoo har bildat familj och blivit hyllade för sitt föräldraskap. Zoot har ett av de mest framgångsrika uppfödningsprogrammen för Magellanic pingviner i världen. Men inga andra pingviner på zoot är bättre föräldrar än Eduardo och Rico som hängt ihop i ungefär tre år.

– Så fort vi har ett ägg som är väldigt värdefullt för artens överlevnad, får Euardo och Rico vara fosterföräldrar till det, eftersom de är bäst, säger Anthony Augello som är ansvarig över fåglar och reptiler i parken.

Pingvinexperten Eva Solano säger att inte alla pingviner är bra fosterföräldrar och vissa bråkar väldigt mycket. Men Rio och Eduardo har blivit ett fantastiskt team. Hon berättar att de noggrant bygger sina bon, som är bäst i kolonin och tar hand om sina fosterägg helt exceptionellt. När ungarna sedan fötts matar hanparet ungarna och tar hand om dem.

Anthony Augello menar att vi människor kan lära oss av det här.

– Vi kan verkligen lära oss från naturen. Det finns ingen som pekar finger eller säger åt pingvinerna vad de ska göra. De gör vad de vill, ingen dömmer dem. Hela kolonien kommer överens och ingen behandlas annorlunda. De har inga titlar på allt så som vi människor har.