Cherry Wilder, Göteborgs stolta druga, galavinnare och smink-ess, tar över stafettpinnen som regnbågssångerska, och gör det tillsammans med Stockholms gaykör, under invigningskvällen i Pride Park. Som traditioner bjuder framförs Regnbågssången under onsdagen i samarbete med Posithiva Gruppen till minne av alla som inte finns med oss längre.

Hur kommer detta sig?
– Jag fick ett samtal från Gunn Lundemo där hon frågade mig om jag visste något om Regnbågssången och det visste jag såklart! Jag har ju hört denna vackra låt framföras av många av mina idoler innan. Jag måste medge att jag blev både paff, rörd och otroligt glad när hon frågade om jag ville framföra den.

Drömmer du om en karriär som sångerskan?
– Hahaha. ja, vem gör inte det? Ärligt talat så har jag sjungit en hel del i mitt liv, både i duschen och på en och annan scen. Det är superkul att köra ”lipsync”, men jag föredrar absolut att sjunga live.

Sitter texten?
– Jag repar för fullt här hemma och den börjar sitta så det ska nog inte vara några problem.


Vad händer annars under Pride?
– En hel del! Jag och min kära vapendragare och syster Bebulah kommer att dyka upp i Pride park på stora scenen både på onsdagen och lördagkvällen. Och på TakPark by Urban Deli på fredagkväll och så kanske vi dyker upp i tv på ett eller annat sätt….