Inför sommarens fotbolls-VM avbildades statyer av landslagsstjärnorna Nilla Fischer, Kosovare Asllani och Caroline Seger. Statyerna placerades i spelarnas hemstäder men under pågående VM-gruppspel vandaliserades Nilla Fischers staty, som QX skrev om.
Caroline Seger, som var lagkapten under VM, höll i presskonferensen inför Sveriges match mot Thailand och kommenterade då händelsen till Expressen såhär.

– Först och främst är det fruktansvärt tråkigt naturligtvis. Det visar väldigt mycket på att det här initiativet var helt rätt och att det här är en fråga som blir viktigare, att det finns ett behov av att lyfta jämställdhet.

Nu har hon själv fått sin staty vandaliserad, som står placerad i hemstaden Helsingborg.

Har gått till motangrepp

Seger har själv svarat på attacken i ett inlägg på sin Instagram där hon bland annat skriver:

”Till dig eller er som tagit till yttre våld mot min avbild som står placerad i Helsingborg som är en symbol för jämställdhet vill jag säga:
Oavsett hur många gånger eller hur mycket tid ni kommer lägga på att förstöra, vandalisera och hata så kommer ni aldrig besegra. Den kraften som finns i mig och alla fina människor där ute kommer för alltid vara större än ett fåtal personer som gör fega saker.”

Seger har fått flera stöttande och positiva kommentarer, bland annat från lagkamraterna Nilla Fischer, Linda Sembrant, Hanna Glas och Olivia Schough.