Under torsdagen hålls två seminarier med inbjudna israeler som utifrån olika sätt beskriver situationen och konflikten i regionen.
Klockan 12 berättar Erza Nawi i ett seminarium arrangerat av Pride om ”queer aktivism” utifrån hans erfarenhet som israelisk jude och palestinaaktivist. På eftermiddagen kommer Yonathan Gher som leder Jerusalem Open House, en verksamhet som 2004 belönades med QX Hederspris för sitt sätt att samla såväl troende som icke troende, judar som palestinier under ett och samma tak.
Stockholms nye Rabbin i Stora synagogan David Lazar medverkar under torsdagen i en diskussion om ett trans-inklusivt samhälle. Redan vid den judiska församlingens HBT-dagar i våras markerade Lazar sitt brinnande engagemang i just transfrågorna. Under fredagen deltar han även vid ett interreligiöst seminarium om texttolkning tillsammans med Stockholms domprost Åke Bonnier och Immanuelkyrkans pastor Jenny Dobers.
På fredagskvällen hålls den första Regnbågs-shabbaten i Stora synagogan och det i en kabbala-tradition. Vill du delta måste du av säkerhetsskäl ta med dig ID-handlingar.
Därefter blir det den numera traditionsenliga Klezmer-konserten på Mälarpaviljongen med orkestern Sternfall och sångaren Nils Harning. Mälarpaviljongen bjuder in tillsammans med Judisk krönika och QX och nu talar vi om att slå klackarna i taket!