Enligt en ny studie från Penn State University undviker straighta män i USA återanvändningsbara påsar för att de tycker påsarna är mer till för kvinnor och feminina. De som gjort studien fick också reda på att män också drar sig för att hänga upp tvätt och istället hellre använder torktumlaren av ren rädsla.

En slutsats i studien visade också att heterosexuella män är mindre miljömedvetna för de är oroliga för att främlingar ska tro att de är gay, vilket de ansåg vara något dåligt. Studien visade också att kvinnor i högre grad ifrågasätter mäns sexualitet om de utförde traditionellt mer ”feminina” uppgifter.

– Det kan finnas små, könsrelaterade konsekvenser när vi engagerar oss för miljön, säger psykologen och författaren Janet K. Swim.

Hon fortsätter.

– Folk kanske undviker vissa beteenden som traditionellt görs av det motsatta könet för att undvika att bli dömda. Om det är viktigt för en person att framstå som heterosexuell, kommer den personen i större utsträckning göra saker som förstärker det intrycket.