På Instagram och som dragnamn heter 9-åringen DunkaShay Monroe och under Prideparaden i Los Angeles i juni gjorde Vincent sin drag-debut. Han gick med i paraden i en glittrig bronsfärgad klänning, ljusgrönt hår och en solfjäder det stod ”Slay” på. Namnet DunkaShay Monroe kommer från en låt som Vincents pappa brukade sjunga för honom och är också en hyllning till ikonen Marilyn Monroe.

Elizabeth Leyva, Vincents mamma, berättar att hon hoppas att andra föräldrar kan inspireras och stöttar sina barn till att göra vad de vill.

– Mitt budskap till andra föräldrar är att inte vara rädd för att låta ditt barn visa dig vilka de är, säger hon till brittiska Metro.

Hon upplever att många inte lyssnar på sina barn, utan bara tar för givet att föräldrarna vet vad som är bäst dem. Ibland känner hon att många barn begränsas från att göra det de want.

– I slutändan handlar det om att älska och stötta ditt barn till hundra procent, oavsett om de vill vara en läkare, polis eller drag queen.

Får en del elaka kommentarer

Redan när Vincent var två börjades det experimentera med smink och stilettklackar. När Vincent sedan fick intresse för drag stod hela familjen bakom och stöttade. Men alla är inte lika stöttande, men Vincent vet om att inte alla kommer tycka om det Vincent gör. Elizabeth berättar att när Vincent hör något elakt från någon står Vincent upp för sig själv,  lugnt och respektfullt.

– Vi lever inte i en perfekt väld där alla accepterar att kärlek är kärlek och att du inte kan rå för den du är.