Tidigare i veckan gjorde Lara Spencer, programledare på Good Morning America, sig löjlig över att Prins William lät sin son Prins George, 6 år, dansa balett. Uttalandet har kritiserats av flera medier och främst från dansvärlden, som menar att det är generaliserande och en unken åsikt av Lara Spencer 2019. Flera stora stjärnor, bland annat Jerry Mitchell, känd koreograf och Tony-prisad dansare, har uttryckt sin ilska mot programledarens uttalande.

Som svar mot Lara Spencers uttalande samlades därför över 300 balettdansare i Times Square, New York, för att göra en flashmob i form av en jättestor dansklass. Efter att detta uppmärksammats och att kritiken växt sig större mot uttalandet, valde Lara att be om ursäkt i Good Morning America.

”Jag har lyssnat på vad ni har sagt, och jag förstår er. Jag gjorde ett misstag och jag är djupt ledsen över om jag sårat någon.”

Lara hade dessutom ett helt inslag i ett senare program där hon pratade med tre manliga dansare om vad de möts av enbart på grund av att de är just manliga dansare.