Vi socialdemokrater är aldrig neutrala – vi står i alla sammanhang upp för människovärdet. Vi har alltid som mål att utforma ett samhälle som bygger på alla människors lika värde och lika rätt. Fria och jämlika människor i ett solidariskt samhälle är vårt mål. Människan ska vara fri att utvecklas som individ, råda över sitt eget liv, forma sin tillvaro efter egna önskningar och kunna påverka samhället.

Vi ska vara ett samhälle, en gemenskap, där det är allas ansvar att försvara dig om din kärlek ifrågasätts. Vår kamp för mänskliga rättigheter får aldrig upphöra, våra röster aldrig tystna. Låt oss visa att kärleken övervinner hatet.

Under 30-talets Tyskland härjade nationalismen. Friheter som tagits och segrar som vunnits började ifrågasättas och försvann. Det var vi och dom. Grupper ställdes mot varandra, media användes som vapen. Och ingen tyckte att det var så farligt i början.

Biblioteksrensning, censur av konst och förbud mot regnbågsflaggan. I en kommun som blivit Sverigedemokraternas skyltfönster för deras syn på samhället visar de nu sitt rätta ansikte. Allt med hjälp av M, KD och lokala Sölvesborg- och Listerpartiet.

Det går inte att blunda för likheterna. Moderaterna och Kristdemokraterna släppte fram SD till makten i Sölvesborg. Högern släppte fram nazisterna i 30-talets Tyskland.
Efter andra världskriget sa vi “aldrig mer”. Ändå låter vi historien upprepa sig. Vi behöver din hjälp för att tillsammans visa att kärleken övervinner hatet!

Vi står på rätt sida om historien, gör du?