Benjamin Dousa, Moderata ungdomsförbundets ordförande, och MUFs Blekingedistrikt genomförde i måndags en aktion i Sölveborg. Det gjordes som en reaktion mot samstyrets beslut om att sluta flagga med Prideflaggan i stadshuset, detta rapporterar P4 Blekinge.

Benjamin Dousa gav en prideflagga till sina partikamrater i Sölvesborg som sitter i samstyret och är ett av de partier som står bakom beslutet. MUF ville med aktionen visa att Pride är en självklarhet och att beslutet om att sluta flagga i Sölvesborg går emot vad moderaderna står för.

Kommunhuset har satt in väktare

Efter aktionen har kommunhuset valt att sätta in väktare eftersom personal ska ha känt av en hotfull stämning från aktionen, då MUF filmade allting vilket gjorde att receptionisten kände sig otrygg.

– Att man lämnar över saker till kommunen är inget konstigt i sig, men situationen upplevdes som trängande och obehaglig. För att garantera säkerheten och tryggheten för personal och besökare har vi nu satt in väktare, säger kommundirektör Lars Eriksson till P4 Blekinge.

Väktaren kommer till en början vara på plats hela den här veckan.

MUF svarar om väktare: ”Absurt och larvigt”

Tanken var att flaggan skulle lämnas till Paul Andersson (M) som sitter som kommunalråd i Sölvesborg, men då han inte var på plats lämnades flaggan istället till receptionisten som tyckte att situationen var trängande och obehaglig, rapporterar P4 Blekinge. Nu har MUF kommenterat att kommunen valt att sätta in väktare.

– Jag tycker det är smått absurt att man nu sätter in väktare på grund av att två personer kommer dit och vill lämna en flagga tillägnad en person som tillhör samma parti som dem. Jag tycker det är ett larvigt beslut av Sölvesborg, säger Johannes Thernström, ordförande moderata ungdomsförbundet i Blekinge och en av dem som lämnade över flaggan.

Johannes Thernström fortsätter.

– Vi gick in mycket vänligt, betedde oss absolut inte på något sätt som kan uppfattas som stötande, räckte över flaggan och önskade en fortsatt trevlig dag till receptionisten.

Har ni funderat på att be receptionisten om ursäkt?
– Nej, vi ser absolut ingen anledning att be om ursäkt, säger Johannes Thernström ordförande för MUF i Blekinge, till P4 Blekinge.