Efter att USA:s president delade en ny kampanjfilm på sin Twitter med låten We will rock you förra veckan har bandet där Freddie Mercury var sångare gått in i en ny upphovsrättsstrid med Donald Trump, rapporterar Out.

Till Buzzfeed News säger representanter för Queen att bandet omedelbart påbörjade en process för att få till ett totalstopp för Trumpkampanjen att använda deras låtar.

Adam Lambert, som de senaste åren har turnerat med bandet som dess sångare, har tidigare kommenterar presidentens användande och förkärlek till låten We are the champions, då den spelades på republikanernas konvent 2016.

– Om ditt politiska parti spenderar decennier med att behandla personer som är gay som andra klassens medborgare får du inte använda Freddie Mercurys musik på ditt konvent.

Bandet Queen förtydligade senare att önskan om att inte förknippas med presidenten inte bara handlar om presidentens negativa ställning till hbtq-communityt och immigranter (grupper som Freddie Mercury tillhörde) utan också för att de inte vill att deras musik ska förknippas med någon politisk debatt i något land.