Att Zimbabwe styrs av en galen diktator har knappast gjort situationen för fattiga barn som lever med hiv och aids! För att stötta barnen och samla in pengar till organisationen Zimbabwe’s Forgotten Children arrangerar fastighetsmäklaren Fredrik Eklund en visning av filmen med samma namn och med eldsjälen och filmaren Sharon Thompson på plats.

Några av de som medverkar i filmen om Zimbabwes glömda barn och som får stöd genom organisationen med samma namn

– Det är idag 1,5 miljoner barn som behöver akut hjälp i Zimbabwe, berättar Fredrik Eklund. Så sent som 2007 gick 85% av landets barn i skola, men redan 2008 var siffran nere i 20% och siffran kommer droppa ännu mer framover. Det är katastrof där och vi måste hjälpa dem. Vad jag vill göra ar att skapa medvetenhet om landets hemska situation och göra det med att visa denna effektfulla film. Det är dags för mig – på ett personligt plan – att börja ge tillbaka lite och använda mina kontakter för att göra nytta.
Arrangemanget hålls den 21 september mellan 12-14 på biograf Sture där 200 personer får plats. Anmäla dig genom att maila zimbabweschildren.org