Idag blev det klart att den amerikanska militären öppnar upp för homo-bisexuella att tjänstgöra, även som öppna. Den kompromiss ”Don’t Ask, Don’t Tell”, som infördes under president Clintons tid, kunde därmed läggas till handlingarna.
En som firar extra idag är Melvin Dwork. För 70 år sedan kastades han ut som ”oönskad” från den amerikanska flottan på grund av att han var homosexuell.

Det beslut som innebar att Melvin kastades ut från flottan så som ”oönskad”
Melvin som ung flottist

Den 12 september, lagom inför att de nya regler införts, kom beslutet från Pentagon om att hans avsked inte längre beror på att han är ”oönskad”. Hans avsked klassas istället som ”honorable” och det antas att han blev den första veteranen från andra världskriget som fått upprättelse.


Josh Seefried

Även Josh Seefried firar idag. Han är en av de som arbetat hårdast för att öppna militären för homo- och bisexuella genom ett anonymt verksamt nätverk av homo-bisexuell militärpersonal. När president Obama i december 2010 undertecknade det beslut som lett fram till avskaffandet av ”Don’t Ask, Don’t Tell” fanns Seefried med vid ceremonin.
Idag valde även 33 årige Gary Ross, som är löjtnant i flottan, att gifta sig med sin partner sedan 11 år, Dan Swezy (49). De reste till delstaten Vermont där par av samma kön kan gifta sig. Precis vid midnatt då lagändringen trätt i kraft gav de varandra sina löften.