– Jag älskar fortfarande mina motorcyklar, jag älskar mina hästar. Jag har upptäckt att jag tycker väldigt om att laga mat, och att jag genuint tycker om att umgås med människor nu. Innan hatade jag personen jag var, och jag förstod inte varför. Det tog mig 49 år att förstå, säger Dianne Roberts, en kvinna med transbakgrund från New Mexico, USA som nu stämmer sin arbetsgivare för trakasserier och mobbning.

Diane började arbeta som dieaseltekniker på ABF Freight 2013 och var en uppskattad kollega.

– Jag var teknikern som alla kom till när de behövde hjälp, eftersom jag har överlägset mest erfarenhet.

2015 kom hon ut som trans till sin arbetsgivare. I samtalet med hennes chef och HR-avdelningen fick hon uppfattningen att åtgärder skulle tas för att övergången skulle bli så smidig som möjlig, men hon blev snabbt besviken.

– Jag hoppas att de flesta aldrig behöver gå in i en byggnad där man bokstavligen kan känna hatet. Jag gick igenom ett och ett halvt år av helvetet. Jag blev inte bara trakasserad av mina kollegor utan av ledningen.

– De skulle göra om toaletten på den nedre våningen till en damtoalett som då också skulle vara mitt omklädningsrum. Men det fortsatte att var öppet för alla. Jag hade tagit med mig lite personliga ägodelar för att försöka få upplägget att fungera lite bättre. Men efter en månad begärde dem att jag tog bort alla föremålen. Jag fick inte ens ha en luftfräschare.

Dianes toalett/omklädningsrum vandaliserades med motorolja som smetades på dörrhandtaget, ljusknappen limmades fast så att det var konstant mörkt och på toalettdörren målades en penis.

– Vi hade inte några personliga arbetsbås, så man tog det som var ledigt. Men varje gång jag rullade ut min verktygslåda till ett bås så flyttade kollegorna sig till andra sidan av verkstaden. De behandlade mig som att jag bar på pesten.

Helvetet fortsatte tills Diane till slut sparkades, just för att hon var trans. Nu stämmer hon sin före detta arbetsgivare med hjälp av organisationen American Civil Liberties Union.

Se hela hennes berättelse i filmen nedan.