1989 begicks tre mord i Stockholm som än idag är olösta. Samtliga offer knivhöggs till döds på sina arbetsplatser i olika porrbutiker. En av de som föll offer för ”porrmördaren” var Mats Engström som jobbade på Lunda video på Södermalm.

Till Aftonbladet berättar sambon Christer Pellrud för första gången om sina minnen från mordkvällen.

– Vi hade för vana att ringa till varandra innan vi slutade jobba för att bestämma om vi skulle gå ut och äta eller göra något annat. Men den kvällen var det ingen som svarade, säger Christer till Aftonbladet och fortsätter:

– Till slut var det någon som svarade. Han sa att han var polis.

Polisen i telefonen kunde inte berätta om något hade hänt med Mats. Men senare under natten fick Christer reda på att hans sambo hade mördats.

– Jag fick en chock som gjorde att jag mådde fysiskt illa. Det var en slags panikkänsla, berättar han för Aftonbladet.

Mats dog av ett flertal hugg i magen och blev bara 28 år gammal. Han uppskattas vara den sista som föll offer för ”porrmördaren”.

Nu hoppas Christer att podden Olöst ska göra det som polisen misslyckades med och lösa fallet.

True crime-podden Olöst: Porrmordern har premiär på Spotify den 8 november.

Trailer: Olöst – Porrmorden

Välkommen till Olöst, en ny true crime-serie där vi vänder upp och ner på olösta fall med hopp om att komma närmare en lösning. Genom tidigare ohörda vittnen, bortglömda dokument och modern teknik tar vi upp jakten på sanningen. Vem ligger bakom morden som skakade Stockholm 1989? Se vår trailer här.

Publicerat av Olöst Podcast Måndag 4 november 2019