Arrangören var gruppen ”Protect our next generations” som beskriver sig själva som ”starka konservativa kristna som står upp för bibliska värderingar”.

Tanken med heteropride-eventet var att låta heterosexuella manifestera sin stolthet över sin läggning genom en parad. Efter paraden skulle det också hållas tal.

Men när staden begärde att gruppen betalade för den polisövervakning som krävdes för att skydda deras event, bestämde de sig, enligt dem själva, för att skjuta upp paraden och stämma staden. Men för att intresserade heterosexuella inte skulle stå utan aktivitet under lördagen så tog Super Happy Fun America (SHFA) , styrt av två män genom ett Facebook-konto, över styret av heteropride.

Enligt The Independent slutade den totala närvarolistan på ynka tre personer.

På SHFA:s Facebooksida sändes eventet live och i bild syns dock endast en man med en flagga. Mannen, som påstår att han själv fått sparken från sitt jobb på grund av att han är hetero, argumenterade även med motdemonstranter. Bland annat menar han att FBI har statistik på att många heterosexuella mördas på grund av sin läggning varje år, men att det tystas ner.

– Påstå inte att saker inte händer när du enkelt kan gå ut på nätet, googla, och få bekräftat att det faktiskt händer. Människor mördas bara för att de är heterosexuella.