Dagens Nyheter rapporterar att Sverigedemokraterna vill dra in hela West Prides kommunbidrag på 1,1 miljoner. Det framkommer i en lista av förslagna besparingar som partiet lyfte fram igår under kulturnämndens möte i stadsbiblioteket, rapporterar DN.

– Vi får inte att komma. Ska man få medel från kommunen måste de även låta oss delta. Jag själv tycker att West Pride är bra, det är en bra organisation och evenemang och folk uppskattar detta. Jag själv besöker Pride varje år. Men de kan stå på egna ben ekonomiskt genom sponsring. Vi anslår gärna kommunala medel, om vi inte diskrimineras.

–Vad West Pride gör nu är att stänga ute de medlemmar hos oss som annars känner sig hemma i hbtq-sammanhang, säger Jörgen Fogelklou, SD:s kommunalråd till DN.

Enligt West Prides ordförande Tasso Stafilidis har inte SD fått en inbjudan till Pride på grund av deras ställning i hbtq-frågor.

– SD har konsekvent röstat emot alla förslag i kommunfullmäktige för hbtq-personers rättigheter, bland annat den kommunala hbtq-planen. Nationellt har SD också motverkat rättigheter i riksdagen. Detta ledde fram till West Prides beslut, säger han till DN.