Under en period på två och ett halvt år tros Reynhard Sinaga ha förgripit sig på minst 190 män. Offren var yngre överförfriskade heterosexuella män som valdes ut utanför krogar i Manchester.

Sinaga tog kontakt med män som hade separerats från sina vänner eller slängts ut från krogen och erbjöd att hjälpa dem på olika sätt. Ibland erbjöd han dem följa med hem till sin närliggande lägenhet för att låna en mobilladdare.

När offren lurats till lägenheten drogade han dem, sannolikt med chemsex-drogen GHB som gjorde att männen somnade, för att sedan våldta dem. Han filmade själv övergreppen som ofta pågick i flera timmar.

Männen våldtogs i timmar i Sinagas lägenhet.

Sinaga nekade till brott och menade att filmerna visade ett rollspel där männen låtsades vara döda. En sexuell fantasi som han påstod sig ha. Rätten fick därför gå igenom en enorm mängd av Sinagas hemmafilmer för att försöka avgöra om männen var avsvimmade eller om de spelade döda.

Sinaga åkte fast på slump efter att ett offer vaknade till under våldtäkten 2017 och slog ner honom samt larmade polis. Polisen fick sedan kontakta offer efter offer som de hittade på Sinagas filmer, de flesta visste då inte att de hade blivit utsatta för våldtäkt och än idag är ett 70-tal män inte identifierade.

I måndags dömdes han skyldig till 159 fall av sexuella övergrepp och våldtäkt av Manchester Crown Court. Påföljden blev livstids fängelse vilket innebär minst 30 år. Domaren Suzanne Goddard kallade honom ”en farlig, djupt störd och perverterad individ utan verklighetsuppfattning som aldrig borde släppas ur fängelset.”

– Du är en ond serievåldtäktsman som jagade unga män som sökt sig till stadskärnan för att ha en rolig kväll med sina vänner. Ett av offren kallade dig för ett monster, dina omfattande brott slår fast att det är en korrekt beskrivning, sa domare Goddard till Sinaga när han tilldelades straffet, rapporterar Gay Times.