The Daily Beast och The Advocate har djuptdykt i Jenna Ellis förflutna och tidigare uttalanden. Bland mycket annat återfinns här en hel hög med homofobi.

1

Varnade för gay-rättigheter efter Pulse-massakern

Efter massakern på gayklubben Pulse i Orlando, Florida, där 49 personer mördades, skrev Ellis en krönika med rubriken ”Two wrongs don’t make an lgbt-right”. I krönikan fördömde hon attacken men kritiserade att efterdebatten kom att handla om hbtq-rättigheter.

”Jag är besviken att konservativa samtycker till hbtq-agendan. Orlando-skjutningen var fruktansvärd och förfärlig. Men svaret på det här är inte att omfamna hbtq-rättigheter.”

2

Menar att kristna inte kan vara homosexuella

För två år sedan delade Ellis sina tankar om kristna personer som inte tar ställning mot homosexuella. ”Kristna kan inte följa Gud samtidigt som de accepterar, har överseende för eller deltar i homosexualitet eller otrohet.”

3

För omvandlingsterapi av minderåriga

Hon slogs emot att omvandlingsterapi för minderåriga utfört av ocertifierade rådgivare skulle bli olagligt i Colorado.

4

Hårt kritisk till USA:s högsta domstols beslut om en jämställd äktenskapslag

2015 släpptes hennes bok där hon bland annat behandlade ämnet om Högsta domstolens beslut för samkönade äktenskap.

”Domstolen har sagt till hbtq-communityt att deras homosexuella livsstil inte bara är laglig utan moraliskt försvarbar genom ett statligt erkännande, och därmed likvärdigt värderad som heterosexuella äktenskap.

5

Menar att homosexuella män får hiv på grund av bristande moral

Enligt Jenna Ellis är vissa homosexuella och bisexuella män hiv-positiva för att ”vi inte kan smita från Guds moraliska lagar och hans överhöghet”.