Kimberly Alford köpte en tårta till sin dotter som dekorerats med glacyr i flera olika färger. Bageriet listade bakverket som ”tårta i blandade färger”. Men ordningen som färgerna var placerad i utgjorde samma som den i Prideflaggan vilket ledde till att 15-åringen relegerades från den kristna privatskolan Whitefield Academy.

När skolpersonal fick nys om bilden på tårtan från kalaset damp ett mejl ner hos mamman Kimberly som förklarade att dottern blivit relegerad med omedelbar verkan på grund av ett inlägg på sociala medier.

”Bilden visar på ett moraliskt ställningstagande och en kulturell acceptans som går emot Whitefield Academys värderingar” skrev rektorn i mejlet.

– Det är en etikett som skolan har satt på henne. Bara för att man har på sig en tröja med en regnbåge betyder det inte att man är gay, säger Alford till USA Today.

Skolan står fast vid sitt beslut att tårtan och tröjan var fel och i en kommentar till tidningen säger rektorn att familjer till deras studenter är ”medvetna om de förväntningar som måste följas”.

15-åringen har nu fått börja på en annan skola.