9 000 brittiska pund, eller 113 000 kronor betalar butikskedjan Debenham till Ava Moore för att hon valdes bort för ett jobb på grund av sin transbakgrund, rapporterar Attitude.

– Jag var jättebesviken över att jag inte fick jobbet. Jag tyckte att jag hade gjort en bra intervju vilket hade inkluderat att interagera med kunderna på golvet. Det här jobbet var precis vad jag hade letat efter och jag tror att jag skulle ha varit duktig på det.

– Hela stämningen förändrades efter att jag tillhandahöll min legitimation där min könshistorik framgår och de förstod att jag är en transkvinna.

Hon nekades jobbet och fick senare ett anonymt mejl där det stod att hon valdes bort på grund av hennes transbakgrund. Hon anmälde varuhuset för diskriminering och de har nu kommit till en uppgörelse som säger att de ska betala Ava 9 000 pund i skadestånd.

– Jag hoppas att det här kan ge andra transpersoner lite hopp. Vi kan stå upp för oss själva och vi kan bli hörda. Vi transpersoner kommer inte försvinna, och det vill jag att folk förstår.