I ett halvårs tid har gaybaren Side Track sålt specialdrinkar där del av intäkterna skänkts till den svenska hbt-organisationen Rainbow Riots. Sammanlagt har baren fått ihop 4610 kronor, vilket under pompa och ståt lämnades över i slitet av januari.

Donationen ska gå till det uppmärksammade hbt-center som Rainbow Riots nyligen etablerat i Uganda, berättar Rainbow Riots Petter Wallenberg.

– Landet är ökänt som ett av världens farligaste länder för hbt-personer, där det är olagligt att vara gay och lever i ständig rädsla. För att hjälpa dem har Rainbow Riots etablerat ett hbt-community center i Kampala.

– Vårt center i Uganda är en säker plats där hbt-personer kan vara sig själva. Precis som i en gaybar, vilket inte får finnas där. Det är därför med glädje som vi välkomnat detta fantastiska intiativ från Side Track. Denna insamling kommer hjälpa oss i vårt arbete med att hjälpa utsatta ugandiska hbt-personer. Det är väldigt uppskattat. Vi vill tacka Side Track och alla dess gäster som stöttat initiativet genom att köpa drinkarna!