I lördags medverkade den öppet homosexuella demokratiska presidentkandidaten Pete Buttigieg i en fråga/svar med väljare i Indiana. En av de som fick chans att ställa en fråga var nioårige Zachary Ro.

”Tack för att du är så modig. Kan du hjälpa mig att berätta för världen att jag också är gay, jag vill vara lika modig som du”.

Buttigiegs svar blev att Zachary knappast behöver råd om hur man är modig, då han framstod som ”ganska stark”.

– Det tog lång tid för mig att komma på hur jag ens skulle berätta för min bästa vän att jag är gay, för att inte tala om hur lång tid det tog att berätta för resten av världen. Att se dig acceptera den du är i ett rum med tusentals människor som du aldrig träffat är verkligen speciellt, säger Buttigieg och fortsätter:

– Låt mig säga ett par saker som kanske kan komma till användning. Det första är att det inte alltid kommer att vara enkelt, men det är okej eftersom du vet vem du är. Och när man vet vem man är så är man grundad på ett sätt som kan hålla en samman oavsett vilket kaos som utbryter runt omkring dig.

– Det andra jag vill att du är medveten om är att man aldrig vet vem som ser upp till en. Någon ser på dig och tänker att den också kan vara modigare eftersom att du har visat ditt mod.

I en kommentar till The Colorado Sun berättar Zachary att han var glad över att han vågade ställa frågan.

– Det var roligt och jag känner mig väldigt lycklig. Jag är glad att jag fick chans att berätta för alla att jag är gay.