En lördag morgon 1988 hittades Scotts nakna kropp nedanför en klippavsatts vid Blue Fish Point, Australien. Polisen avfärdade dödsfallet som ett självmord, men för tre år sedan öppnades utredningen och nu misstänker man att den amerikanska matematikern föll offer för ett hatbrott.

Scotts bror Steve Johnson har aldrig köpt förklaringen om självmord och sagt att det är ”omöjligt” att hans bror tagit sitt liv.

2018 gick delstaten New South Wales ut med att den som kommer med avgörande information om det olösta mordet belönas med en miljon australiensiska dollar. Vilket Scotts bror Steve nu meddelat att han dubblar. Det betyder alltså att ett avgörande tips belönas med två miljoner australiensiska dollar, eller nästan 12 500 000 svenska kronor.

– Med en belöning på två miljoner dollar hoppas jag att Scott äntligen får rättvisa. Snälla, gör det för Scott, gör det för alla homosexuella män som fallit offer för hatbrott, gör det för dig själv, vädjar Steve Johnson.

Enligt förundersökningsledaren Peter Yeomans finns det två potentiella grupper som kan lockas av pengarna. De som gjorde det och de som gärningsmännen anförtrott sig till.