Homofobisk mobbning som riktades mot en av basketspelarna under en universitetsmatch i USA som hölls i helgen har väckt stor ilska.

I lördags möttes Monmouth University och katolska Siena College. Under matchens gång tog studenter från Monmouth fram de hånfulla plakaten och exponerade Siena Saints spelarens bilder från hans Grindr-profil, vilket Queerty har rapporterat om.

Mobbningen ägde rum endast två dagar efter att basketlaget på Monmouth University hållit i en Pride-match för att främja tolerans och mångfald inom universitetsbasket.

I söndags hade nyheten om studenternas hatattack nått Monmouth-rektorn Patrick F. Leahy som lade upp ett meddelande på Twitter.

”Tidigare idag uppmärksammades jag på mycket upprörande handlingar från flera i vår studentkår riktat mot spelare i motståndarlaget under gårdagens basketmatch. Jag vill försäkra er om att vi arbetar intensivt med att samla ihop ytterligare detaljer för att ta itu med de inblandades beteenden.”

Som svar på Leahys tweet kräver en mängd användare att studenterna relegeras med omedelbar verkan. Hittills har inte universitetet meddelat några disciplinerande åtgärder.