Peter, berätta för alla QX läsare varför den här galan är så viktig.
– Den är viktig eftersom vi som upplevde skräcken när hiv och aids först uppmärksammades på 80- och 90-talet har märkt att medvetenheten om sjukdomen i gayvärlden – och i övriga samhället – har minskat och att många unga människor tror att aids går att bota helt och hållet eller att man genom att ta ett piller kan fortsätta leva som om inget har hänt.
Hur många år har ni gjort arrangerat WAD-galan?
– Den första WAD-galan gjorde vi 2007, sedan dröjde det till 2010 innan det fanns tid och ekonomi för att dra igång den andra. Årets upplaga blir således den tredje i ordningen.
Hur började det?
– Det började faktiskt med ”Hiv-mannen”. Jag blev helt enkelt jätteirriterad på skandalrubrikerna i pressen som gav en ensidig bild av hivpositiva. Jag tyckte dess-utom att jag märkte en ny våg av intolerans mot hiv, även i gayvärlden, som jag kopplade till ren okunskap om smittvägar, symtom och behandlingar. Det i kombination med att jag har älskat Oscarsgalan ända sedan jag var liten ledde till att World Aids Day-Galan blev till.
Vad händer i år på galan?
– Vi fortsätter på det känslosamma temat och kombinerar med humorinslag så att publiken får gå igenom hela känsloregistret. Schlagerartister mixas med disco-drottningar och som en sammanbindande länk mitt i allt finns jag och Diamond Dogs. Arrtistuppbådet kan man se på www.worldaidsdaygalan.se. Och biljetter köper man på ticnet.se.
Hur mycket folk kan komma?
– Vi har bestämt att 300 personer är maxantalet även om Kolingsborg egentligen tar in fler, vi vill att alla i publiken ska ha en chans att se showen utan problem. Det blir 170 sittande matgäster som intar en trerätters middag och övriga 130 gäster får hänga i baren – eller helt enkelt i discokulan.
Vart går pengarna?
– Pengarna går i år till stiftelsen ”World Aids Day Galan” som kommer att inrättas i januari 2012 och som kommer att vara ekonomisk bas för själva galan i framtiden och ur vilken pengar kommer att skänkas till personer och organisationer som deltar i kampen mot hiv och aids i Sverige. En styrelse kommer att tillsättas och den kommer att ta ett gemensamt beslut varje år om vem eller vad som blir årets förmånstagare. 
Vilken är drömgästen i år?
– Drömgästen i publiken är Sighsten Herrgård och drömgästen på scenen är Jacob Dahlin eftersom jag aldrig hade nöjet att träffa dessa båda superbegåvade herrar som båda gick bort alldeles för tidigt.