Förra veckan höll nätverket European Pride Organisers Association (EPOA) ett telefonmöte med 70 olika arrangörer för att diskutera det akuta läget orsakat av Coronaviruset. Viruset har tillsammans med olika länders restriktioner på folksamlingar och resestopp gjort det omöjligt för många att genomföra sina festivaler planerade för vår och försommar 2020.

De som hittills har ställt in världen över är Katrineholm Sverige, Manila Filippinerna,  Järvsö Sverige, Barrie Kanada, Cathedral City USA, Boden Sverige, Hay Australien, Paisley Storbritannien, Ørsta Norge, Eiden Tyskland, Kinston USA, Inverness Storbritannien, Innisfil Kanada.

De som har skjutits upp är Sölvesborg Sverige, Karlskrona Sverige, Bradenton USA, Tampa USA, Phoenix USA, Roanoke USA, Miami USA, Fort Lauderdale USA, Long Beach USA, Bukarest Rumänien, Los Angeles USA, Boise USA.

Hittills har Stockholm Pride valt att fortsätta att planera för att Pride ska bli av då det ligger månader fram i tiden. Men på sin hemsida meddelar de att de följer utvecklingen och myndigheternas rekommendationer.

Håll dig uppdaterad på om festivalerna nära dig blir av i QX Pridekalender.