Greta är en 36-årig frisk kvinna. Från det utgångsläget vill hon nu berätta för omvärlden hur det faktiskt känns att ta sig igenom smittan, dag för dag. På Twitter delar hon därför dagliga uppdateringar om sitt mående. Hon säger att det för henne inte känns som ”bara” en förkylning, men inte heller lika illa som hennes värsta baksmällor.

– Jag har hostat i två till tre dagar, mestadels en ömmande och kliande hals. Jag har inte haft någon feber än men känner mycket värk i kroppen, jag är trött och frusen, säger hon och fortsätter:

– Det är inte fruktansvärt och det är inte heller jättekul. Jag har tur som är 36 år och relativt frisk och välmående. Jag har faktiskt haft värre migränattacker och värre baksmällor än det här.

I filmer som hon delat längre in i sjukdomen blir hon däremot mer och mer tagen.

– Någon var visst lite väl självbelåten igår, det var jag. Jag har haft en hemsk natt. Massor av svettande och feberdrömmar. Jag vaknade idag och mår inte lika illa som de första dagarna men absolut inte bra. Jag har värk i benen igen, men vi går vidare.

Till Pink News säger hon att hon hoppas att hennes öppenhet om smittan kan kännas betryggande för andra.

– Jag är en av de första bland mina vänner att få covid-19. Det är förståeligt att många känner panik och rädsla över något okänt som hela tiden är närvarande i media. Man kanske tänker ”kommer vi att klara oss, jag vet att dem säger att vi kommer det men vad är det egentligen för symtom och hur känns det?”. Så jag tänker att det kanske kan vara hjälpsamt att gå ut och berätta att jag faktiskt har fått det.