Skådespelaren och modellen Nyle DiMarco misstänks ha smittats med det nya coronaviruset. På Instagram berättar han om sjukdomsförloppet och varför han vägrar att testas för viruset, trots att han har tillgång till att göra ett test.

– Under 48 timmar från i söndagskväll hade jag feber, frossa, ont i halsen och en mild hosta. Allt det här är symtom på covid-19. Vissa som haft covid-19 har också vittnat om att de inte kan känna lukt eller smak, det var även min upplevelse.

– Eftersom jag visste att jag inte ingår i en riskgrupp behöll jag lugnet. Jag kommunicerade med min läkare och satte mig själv i karantän. Jag var uppmärksam på eventuella andningssvårigheter eftersom dessa kan vara dödliga om de är allvarliga.

Vidare berättar han att han nu mår bättre men fortfarande är hemma i karantän. Han berättar också att han valt att inte testa sig för att bekräfta smittan.

– I en perfekt värld hade jag tagit testet. Men tyvärr har USA brist på testkit. Så om du är i god hälsa och inte har andningssvårigheter så uppmuntrar jag dig att tänka på andra sjukare personer som måste testas mer än vad du behöver. Vi är i det här tillsammans, så låt oss ta hand om varandra!

I Sverige är det redan standardiserat att personer som inte ingår i någon riskgrupp inte testas för covid-19.