I en text som Drollinger gett namnet Dömer Gud Amerika idag? ger han sin fullånga analys kopplad till coronapandemin, vilket Attitude har rapporterat om.

I inlägget skriver han att USA nu upplever Guds vrede för att många icke-troende innehar maktpositioner inom regering, utbildning, media och underhållningsbranschen. Här pekar han också ut personer med ”böjning mot lesbianism och homosexualitet” som en av anledningarna till att världen drabbats av coronapandemin.

Human Rights Campaign (HRC) ledaren Alphonso David fördömer Drollingers analys i ett pressmeddelande.

– Hbtq-personer runt om i landet och världen kämpar just nu med att hantera den globala pandemin. De är oroade för sin hälsa, sin försörjning och sina familjer. I en tid när vi behöver hålla ihop och se till vår delade mänsklighet och ömsesidiga beroende så finns det vissa personer med låg moral som istället tar chansen att försöka dela oss. Drollingers fasansfulla påståenden är löjliga. Vår regerings högsta ledare litar på honom för moralisk rådgivning. Hans skamliga åsikter får inte förbises.

Vita husets talesman Judd Deere har fördömt anklagelserna som Drollinger riktat mot homosexuella och lesbiska personer och försäkrar att det inte är något som president Donald Trump själv tror på och säger att presidenten inte går på bibelstudierna.

Enligt HRC finns dock stora politiska namn på närvarolistan, däribland Mike Pompeo, Betsy DeVos och Alex Azar.