Nu kommer förklaringen till att det varit så tyst från Club Backdoors Martin Johansson sida sedan de stängt tillfälligt på grund av skärpta regler för verksamheter med utskänkningstillstånd. Han och ägarna Familjen Ahlbom har snickrat på en lösning där take away-restauranger skall få igång omsättningen igen.

The Food Court heter satsningen där koncernens nyanställda executive chef Thomas Åsberg är med att ”ta take away-mat till en ny nivå”. På menyn som kan beställas för hemleverans står rätter som “Daal Vegan Lins Bowl, Eldad Lax Cashew” till “Ragout Bolognese” och löjromspizza. Hela iden med den lyxiga take away-maten fanns redan på ritbordet för att släppas i höst, men med Covid-19-krisen så blev det nu tidigarelagd lansering.
Maten görs i de för tillfället tomma Backdoor-lokalerna där det även gömmer sig ett ”ultramodernt” kök.

– Det känns väsentligt mycket enklare och kul att gå till jobbet nu efter några dystra veckor, säger Martin Johansson till QX. Vi vet ju inte när vi får komma igång igen. Och när det väl sker kommer folk vara redo att festa? Det kanske kan dröja en lång tid innan man är tillbaks till det normala. Precis som alla andra har vi fått permittera och säga upp, vilket är fruktansvärt att göra. Vår förhoppning är att kunna återanställa dessa när det är över.

Martin berättar att projektet har fått stort stöd av regnbågssamhället redan. Han nämner medarbetare som Navid Kabiri och Miss Vanity som hjälpt och hjälper till att sprida budskapet om de nya möjligheterna att beställa mat och samtidigt hjälpa Club Backdoor att överleva så vi kan festa när den här skiten är över!

– Så vill man supporta Backdoor är det bara att börja beställa mat! Det är öppet 11-22 och maten levereras via bud i Stockholms innerstad och söderförort. Beställ via Foodora eller Uber, mer info på  thefoodcourt.se/

I Malmö har klubben X stängt ner efter kravet på sittande gäster, men Red Shoe bar har öppet fortfarande.
– Red Shoe tappade förra veckan omkring 65% i omsättning och veckan innan var det ca 75%. Så där är folk här men betydligt färre, berättar Joakim Cederholm för QX.
– Vi har tvingats ta bort alla extra personal. Vi har bara en fast anställd på heltid ännu så länge även om det är risk för permittering. Det är något vi försöker undvika in i det sista.
För att klara sig igenom krisen har Red Shoe Bar startat en insamling för att förhindra konkurs. Till dags dato har den fått in nära 15 000 kronor: Här kan du läsa mer och stötta dem.

Och varje lördag bjuder X på en helt gratis livestream med olika DJs så du kan dansa hemma medan klubben är stängd! Gå inpå deras Facebook-sida där det på lördag mellan 20-00 livestreamas med spelningar av Leona Raff, Hugo Eckernäs och Somoah.

I Stockholm har Side Track via QX Shop sålt presentkort som gäller både på gaybaren och ”moderskeppet” Half Way Inn i ett år framåt. På bara två dagar långt över 100 presentkort sålts och möjligheten att köpa presentkort nu för att njuta senare fortsätter under Covid-19-krisen.