Designern Peter Englund drar sitt strå till stacken såhär i corona-tider och säljer en t-shirt till förmån för intensivvården där 100 procent går till Pernilla Andersson Dregen-Stiftelsen,​ PAD. PAD arbetar för att uppmärksamma kognitiva hjärnsjukdomar som Alzheimers sjukdom, och för att ge barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, hjälp att få sina röster hörda. Med tanke på det utsatta läget intensivvården är under så donerar PAD alla insamlade pengar till sjukvården.

Varför är detta viktigt för dig?
– Det är viktigt för alla att känna att dom på något sätt hjälper till med sin egen komptens och på sin egen nivå i ett sånt här läge. Jag jobbar med kläder så det var klockrent för mig att använda mig av den kompetensen för att få ihop projektet.

Vad är det för t-shirtar och vad betyder PEEP safe?
– PEEP Safe är helt enkelt en ordlek med ”Keep Safe” som många använder som hashtag eller uppmaning i Corona-tider.

Ni har haft nåt slags event med Ervik Communication om detta, vad hände då?
– Vi hade ett releaseevent i ateljén med ett begränsat antal gäster för att kunna följa rekommendationerna om avstånd. Det var en kombination av release för PEEP Safe och ”Bling & Bubbel” som är ett koncept som Erwik Communication och PEEP kommer att dra igång till hösten.

Hur ser dina dagar ut sedan corona tagit över samhället?
– Jag har fyllt mina dagar med allt sånt jag inte har hunnit med under normala omständigheter. Jag städade och sorterade i ateljé och förråd under dom fyra första veckorna och efter det har jag fortsatt utveckla mitt eget brand PEEP Man.

Tröjorna finns i svart och vitt, strl S, M, L, XL, och kostar 600kr vid avhämtning i Stockholm, 660kr vid frakt. För att beställa online: Betala via swish 123 674 6424 och maila sedan till [email protected] där du anger färg, strl, ditt namn och din adress.