Aktivisten och pjäsförfattaren Larry Kramer bodde på Manhattan med sin make David Webster, och har genom åren hyllats för sitt intellekt och mod att synliggöra ämnen som många ser som tabu, främst hiv/AIDS.

Han började sin karriär som manusskribent för filmbolaget Columbia Pictures och Oscarnominerades 1971 för Women in Love, vilket satte igång hans författarkarriär.
1978 chockade han omvärlden med romanen Faggots eftersom den väldigt utförligt beskrev böglivet på klassiska bögtillhållet Fire Island, utanför New York. Romanen blev omdebatterad även inom HBTQ-communityt då den framställde homosexuella män som självhatande, promiskuösa narkomaner. Faggots blev en storsäljare och ses idag som en regnbågsklassiker.

När AIDS-krisen blossade upp under tidigt åttiotal, och många av Larry Kramers vänner, inklusive han själv fick en hiv-diagnos, grundade han välgörenhetsorganisationen Gay Men´s Health Crisis. Den såg till att AIDS-sjuka män fick vård och stöd i en tid då det knappt avsattes resurser till detta. Kramer var också drivande i protester kring hur makthavare hanterade hiv/AIDS och var framförallt en nagel i ögat på New Yorks borgmästare Ed Koch som blundade för epidemin.  Kramer har också kritiserat presidenterna Reagan, Bush och Clinton för att de inte gjort tillräckligt för att stoppa spridningen av hiv.

För att skriva av sig om sin kamp skapade Kramer The Normal Heart, en av de mest hyllade verken om just hiv/AIDS som skildrar hur hiv/AIDS breder ut sig i New York City under åren 1981-1984. Pjäsen stod klar 1985 och blev 2014 en hyllad film med Julia Roberts, Matt Bomer och Jim Parsons.

Matt Bomer fick en Golden Globe 2015 för sin insats i The Normal Heart.

Larry Kramer har även grundat ACT UP, en politisk grupp som belyser hiv/AIDS och arbetar för att regeringen snabbare ska medicinera, och ge skydd och vård till de drabbade av sjukdomen.

Han var vid sin död fortfarande aktiv och höll på med en pjäs som heter An Army of Lovers Must Not Die, som handlar om COVID-19 och drar paralleller till hur folket och regeringen agerar nu och under AIDS-krisen.

Larry Kramer blev 85 år.