Detta samtidigt som han uttryckte sitt stöd för Black Trans Lives Matter-rörelsen under en protest i New Orleans. I ett bildspel på Instagram la Smith ut bilder på sig själv med Ashe och uppmanade sina följare att ta kamp mot förtryck av rasificerade trans- och queerpersoner.
Han berättar att paret deltog i en BLM-marsch och skanderade ”Black Trans Lives Matter”, ”Black Queer Lives Matter”  och ”All Black Lives Matter”, men att han var besviken över vissa medmänniskors reaktioner.

-Som svart queer man så blev jag besviken över att se vissa människor skandera med i Black Lives Matter men tystna när det gäller orden trans och queer. Jag upprepar: Om din revolution inte innefattar svarta queerröster så är den emot svarta. Om din revolution låter transpersoner som #TonyMcDade glida förbi genom att bara stötta svarta cis-hetero-män så är den anti-svart.

Han fortsatte att skriva om att den här pågående revolutionen handlar om något som rasifierade, queer- och transpersoner alltid borde haft.
– Rätten att existera, att leva och blomstra. Utan rädslan för åtal eller hot om våld. Det har varit så mycket tragedier i flödet på sistone att jag la till några bilder av mig och Nic för att visa upp lite #blackboyjoy #blacklove #blackqueerlove.

Justice Smith avslutade med en kärleksförklaring.
– Du har varit min klippa och vägvisare genom allt det här och jag älskar dig så mycket. Jag vet att en förändring väntar även om kampen långtifrån är över.

När fansens hyllningar över hans utkomst strömmande in twittrade Smith ett humoristiskt svar:

Tillägg: #TonyMcDade var en rasifierad transman som sköts till döds av polisen i maj i år efter att ha misstänkts för ett knivmord i Tallahassee, Florida. Tony McDade har felkönats genom hela utredningen och protestlistor är inlämnade för att Tony ska benämnas som man.